2009. november 28., szombat

Harc a fajok kihalása ellen

Az alábbi 3 plakát az SOS Mata Atlantica brazil környezetvédő csoport kampányának része, amely az Atlanti-parti Esőerdő Rezervátum megmentéséért, az ott élő számos különleges és máshol nem élő állatfaj kipusztítása ellen küzd. A furcsa, kitekert csontváz-szörnyek, amelyek "testét" a már kihalt, és még élő (vagy még nem kihalt) fajok csontjai alkotják, talán az Apokalipszis lovasaira emlékeztetnek. Az erdők és az állatok kiirtásával, és a globális éghajlatváltozás előidézésével az emberiség saját magát is súlyos veszélybe sodorja.






Az utóbbi évtizedekben felerősödött kampányok sem tudták a szinte folyamatos erdőirtást megakadályozni: az INPE kutatóintézet és az SOS Mata Atlantica alapítvány kutatásai szerint 2000 óta 34 ezer hektár partvidéki esőerdő semmisült meg. „Ebben a tempóban az atlanti esőerdő 2050-re teljesen tönkre fog menni – jelentette ki Flavio Jorge Ponzoni, az INPE munkatársa.
A környezetvédők – a fajok, a genetikai sokféleség eltűnését nem számítva - az erdőirtás legkárosabb következményének a globális éghajlatváltozás további fölerősödését tartják, ugyanis szerintük az esőerdők féken tudják tartani a klímaváltozást. További probléma, hogy a 190 milliós Brazíliából 130 millió lakost az esőerdők látnak el vízzel. (Forrás: National Geographic)
 Via:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails
 

Idegenszövet blog © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness