2010. augusztus 13., péntek

Santiago Caruso művészete

Csodálatra méltó, ahogyan az argentin illusztrátor, Santiago Caruso az emberi anatómiát (koponyákat, csontvázakat, röntgen-felvételeket) belekombinálja komplex, sötét hangulatú műveibe. Caruso erőssége a hátborzongató, a rettentő ábrázolása: a legjobb művei közé tartoznak H. P. Lovecraft Rémület Dunwichben (The Dunwich Horror) című  rémtörténetének illusztrációi.
Az alábbi képsorozat csak ízelítő, ne hagyd ki a teljes galériát a DeviantArton!

A bűnözés portréja (Crime Portrait)

Az igazság röntgenvizsgálata (Radiography of the Right)

Arbor Sapientum

A felső tízezer röntgenfelvétele (High Society's X-ray)

2010. augusztus 10., kedd

2010. augusztus 9., hétfő

Kris Kuksi csontszobrai


Kris Kuksi amerikai művész, a modern szürrealizmus kiemelkedő egyénisége. A Kóbor Ló blog szerzője így ír róla:
Az unalom kikényszeríti az emberből a szokatlan iránti rajongást. Kuksi frappáns példája ennek, amióta csak belecsapott az alkotásba, valósággal orgiákat ül a nem mindennapival. Számára a groteszk maga a tökély, a bizarr a megtestesült szépség. Rajzokkal és festményekkel  kezdte, sőt, műveli a mai napig, de hamar szembesült a 2D korlátaival. Fantáziája sem tudott úgy repkedni, keze sem engedelmeskedett annyira agyának, mint ahogyan szerette volna. Törvényszerű volt új kifejezési formát találni, jöhetett a szobrászat. Jött is, brutálisan.
Itt öltött testet az a fantázia, amely gyerekkorában még csak a fejében létezett. Új ország, új rend. Rendezetlenül. És mindenhol felbukkannak a csontok, a koponyák, komplett csontvázak. A halál pálcikái uralják a terepet. (Teljes poszt itt.)





2010. augusztus 1., vasárnap

Opera az MRI alatt

Kutatók hi-tech képalkotó eljarások segítségével az emberi beszéd és ének biomechanikáját tanulmányozzák.

Hangképzés közben a hangszervek mozgásai nagyon bonyolultak: mozognak az ajkak, a nyelv, a lágyszájpad és a gége, emellett a az arckifejezésért felelős mimikai izmok is. Ezen mechanizmusok megismerése több vizsgálati módszer alkalmazását igényi. A mágneses rezonancia képalkotás (MRI) időbeli felbontóképességének javulásával lehetővé vált a a szájüreg és a felső légutak dinamikus ábrázolása. Az alábbi videó egy operaénekes és egy beatboxer/rapper szájüregét mutatja mozgás közben nyílirányú metszetben.


Jessica Harrison




Related Posts with Thumbnails
 

Idegenszövet blog © 2008. Chaotic Soul :: Converted by Randomness